Krydstogtindustrien er den hurtigst ekspanderende del af den voksende globale turistindustri. Tal fra Seatrade Cruise viser, at den tendens vil fortsætte frem mod 2030 med årlige vækstrater på op til 4,5 procent.

En opgørelse fra marts 2018 viser, at 106 nye krydstogtskibe er bekræftet til bygning, hvilket svarer til 261.412 sengepladser. Disse ordrer repræsenterer en samlet værdi på DKK 388 milliarder. I de enorme investeringer ligger en stor del af værdien i indretning og design af kabiner og offentlige områder på de flydende hoteller og minibyer.
Danmarks største og nærmeste eksportmarked Tyskland sidder som markedsleder i netop bygningen af krydstogtskibe. Tyskland er derfor omdrejningspunktet for at præsentere Danish Design-produkter på fremtidens krydstogtskibe globalt.

Industriens flydende hoteller og minibyer bliver bygget og designet til at give slutbrugeren en ekstraordinær og luksuriøs oplevelse, hvor alle elementer fra kahytter, forlystelser og restauranter til butikker og digitale løsninger bidrager. Her har danske SMV’er, som leverer design- og interiørprodukter et stort potentiale for at opdyrke et nyt eksportmarked.

Formålet er at etablere et globalt samarbejde for at bygge bro mellem den eksisterende danske styrkeposition inden for designprodukter og et globalt marked i enorm vækst. Målet er at skabe grobund for et nyt eksporteventyr og en aktiv dansk påvirkning af den hurtigst voksende del af den globale turismeindustri, og derigennem øge virksomhedernes omsætning med cirka 400 millioner kroner pr. år.
Virksomhederne skal rustes til at levere interiør- og designprodukter til krydstogtindustrien, hvor kunder, krav og salgsprocesser adskiller sig væsentligt fra salg til hospitality-projekter på land.

Skal vi kontakte dig?

Vil du med på rejsen mod et nyt eksporteventyr? Skriv dine kontaktoplysninger, og vi kontakter dig.